گروه کارآفرینی فراتر اولین دوره آموزشی “میانداری پایه” را با موفقیت به پایان رساند. این دوره که به مدیریت دکتر احمد امینیان و با حضور اساتید برجسته در حوزههای روانشناسی، جامعهشناسی، حقوق، هنر و رسانش برگزار شد، از تاریخ ۱۲ اردیبهشت تا ۱۶ تیر ادامه داشت.
این دوره، که برای اولین بار در ایران برگزار شد، با هدف آموزش مبانی و مفاهیمپایهای و تکنیکهای میانداری طراحی شده بود. شرکتکنندگان در طول این دوره با روشها و تکنیکهای عملی در زمینههای مختلف آشنا شدند و از دانش و تجربه اساتید برجستهای همچون سرکار خانم سارا کریمی در جامعهشناسی، سرکار خانم هیوا پگاهان در هنر، سرکار خانم افسانه خلیلی در رسانش، سرکار خانم زهرا نجفی در روانشناسی و دکتر محمد امیر قدوسی در حقوق بهرهمند شدند.
شرکتکنندگانی که موفق به پایان رساندن این دوره شدند، مدرک خود را از اتاق فرهنگ و هنر اروپا، که مقر آن در شهر بروکسل در بلژیک قرار دارد، دریافت کردند. این مدرک نشانی از تلاش و تعهد شرکتکنندگان در یادگیری مهارتهای میانداری است. در انتهای دوره نیز نشانی به طراحی آقای دکتر علی عسلی، هنرمند، پژوهشگر تاریخهنر و طراح گرافیک، به رسم یادگاری به شرکتکنندگان اهدا شد.
میانداری چیست؟
نخستین هدف بنیادی در یک جامعه شهروند سالار، همانا همزیستی افراد جامعه با یکدیگر، بدون درگیریهای ویرانگر و خشونتزا است. از همین رو، شیوههای گوناگون تنشزدایی و حل اختلافات فردی و گروهی، که ضامن منافع شخصی و همبستگی اجتماعی هستند، بیش از پیش در همه ابعاد زندگی امروزی در حال گسترشاند.
در جوامع بالغی که به دنبال مدیریت مسئولانه تنشهای فردی و اجتماعی هستند، میانداری، رسانش و همرسانی (Communication) اهمیت ویژهای یافته است. میانداری به عنوان یک فرایند پویا، این امکان را فراهم میکند که ارزشها و دیدگاههای مختلف بدون ترس از یکدیگر، به گفتگو و شناخت متقابل بپردازند. این فرایند، در فضایی مبتنی بر اعتماد، کمک میکند تا وضعیتهای ناهنجار و پرتنش به شکلی آرامتر و قابل فهمتر به سوی آیندهای بهتر هدایت شوند.
ضرورت آموزش میانداری در عصر حاضر
آموزش میانداری پایه با هدف ارائه مبانی نظری و عملی این مفهوم در عصر کنونی، با توجه به فرهنگ ملی و جهانی در زمینه خشونتپرهیزی و تنشزدایی، ارائه میشود. این دوره آموزشی برای همه افرادی که میخواهند از طریق پژوهش و کنش فردی یا اجتماعی به رهیافتهای بخردانه و آفریننده در زمینههای ستیز و تنش دست یابند، مؤثر است.
میانداری، که ابتدا زیرمجموعهای از مفهوم میانجیگری محسوب میشد، به تدریج به یک مفهوم مستقل تبدیل شده است. این فرایند داوطلبانه، به طرفین درگیر تنش، تفاوت یا اختلاف این امکان را میدهد که با همکاری یک میاندار به راهحلهای مشترکی دست یابند. میاندار باید از هر نهاد رسمی، اقتدار و اندیشه برتر آزاد باشد و با حفظ بیطرفی و بینظری، میانداری کند.
آموزش میانداری به شرکتکنندگان کمک میکند تا با مفاهیم بنیادین، دانش روز و کاربرد میانداری آشنا شوند و از آن در مدیریت تنشهای ارتباطی در بخشهای گوناگون زندگی، از جمله فعالیتهای اجتماعی، خانوادگی، فرهنگی، شهروندی، آموزشگاهی، رسانشی، اقتصادی و بازرگانی بهرهمند شوند.
معرفی اساتید دوره
احمد امینیان
مورخ تاریخ اندیشه و فلسفه، هند و ایرانشناس، کارشناس رسانش خشونت پرهیز؛ میاندار حرفه ای از سال ۱۹۹۵ در شهر بروکسل؛ همکار علمی دانشگاه بروکسل، دانشکده فلسفه و جامعه شناسی، مرکز مطالعات تاریخ اندیشه دینی و غیردینی؛ آموزگر در دروس گفتگوشناسی فرهنگی، تنش زدایی و فلسفه آموزش میانفرهنگی؛ میانداری آموزشی؛ میانداری اجتماعی و خانواده گی؛ فلسفه و کاربرد میانداری در تنش های اجتماعی و فرهنگی؛ فلسفه و هنر در میانداری و آموزگر میانداری فرهنگی و گفتگوشناسی تمدن ها در کشورهای مالی، مراکش و الجزایر.
هیوا پگاهان
فارغ التحصیل در رشته هنرهای تجسمی، نمایشی و موسیقی؛ دارای گواهینامه میانداری هنری اجتماعی از بروکسل؛ طراح و بنیانگذار پروژه «جوی» در زمینه فعالیت های میانداری در محیط کودکان کار و خانواده های آسیب پذیر اجتماعی؛ طراح میانداری هنری خیابانی و زیست بومی؛ میاندار فرهنگی قومی.
سارا کریمی
کارشناسی علوم ارتباطات از دانشگاه علامه طباطبایی، کارشناسی ارشد و برنامه ریزی و سیاست گذاری اجتماعی از دانشگاه تهران، پژوهشگر و آموزگارآزاد فلسفه و جامعه شناسی و تاریخ؛ نویسنده چندین کتاب در باره مسائل اجتماعی و فرهنگی ایران.
محمد امیر قدوسی
پژوهشگر حوزه فلسفه حقوق، فلسفه اخلاق و فلسفه سیاست؛ دانش آموخته دکترای حقوق عمومی دانشگاه شهید بهشتی؛ وکیل پایه یک دادگستری و مدرس دانشگاه؛ نویسنده چندین کتاب در باره حکمرانی و رواداری.
افسانه خلیلی
فارغ التحصیل روزنامه نگاری از دانشگاه علامه طباطبایی؛ مدرس دانشکده خبر و دانشگاه سوره؛ عضو کمیته تخصصی کارگردانی سیما؛ فعال در رشته روزنامه نگاری و دانشجوی دکترای مدیریت رسانه.